Започнаха организираните мероприятия по повод 25 март – Ден на търпението в СОУ “Св. Паисий Хилендарски” с. Микрево

По повод 25 март- Благовещение и Ден на търпението  в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Микрево са организирани различни дейности и мероприятия, чрез които нашето училище ще се включи в отбелязването на този ден.
Програма:
1.На 23.03.2015 г. ученици от V-VІІІ клас- посланици на търпението /предварително избрани/ ще представят презентация на ученици от І-ІV клас в Час на класа и ще обяснят значението на думичката „търпение”.
2. На 24.03.2015г. посланиците на търпението ще посетят местните институции /кметства, читалища, пощи и др./, за да апелират към благост, търпение и любов и ще раздадат своите послания и изработени материали специално за повода.
3.На 24.03.2015г. полуинтернатните групи в часовете и заниманията по интереси ще засадят за поредна година цветя, храсти и дърво в традиционната алея на търпението.
4.На 25.03.2015г. всяка дъска, във всяка класна стая в училището, ще бъде надписана с послания за Деня на търпението.
5. На 25.03.2015г. всеки ученик, избран за посланик на търпението от V-VІІІ клас ще носи емблема за Деня на търпението и ще подари по един балон с послания под надслов „Подавам приятелска ръка с усмивка и разбиране” на учениците І-ІV клас.
6. На 25.03.2015г в двора на училището /при хубаво време/ ще се направи жив надпис от ученици „Търпение”, който след това ще се преобразува в българско народно хоро.

Страници: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>