И Микрево се включи към инициативата на МОН „Розите на България“

На 11.05.2018г. от 16.30 часа на площад „Братя Миладинови“ учениците от СУ „Св.Паисий Хилендарски“ с.Микрево, се включиха в инициативата на МОН „Розите на България“.
Целта на инициативата бе да привлече вниманието на повече млади хора към българския език, култура и традиции, в ден в който църквата почита паметта на Светите братя Кирил и Методий.
Учениците от първи „б“ клас рецитираха стихотворения, а ученици от седми „а“ клас и групата за извънкласни занимания „Музикални таланти“ изпълниха народни песни. В танците се включиха учениците от втори „б“ клас и ученици от група за извънкласни дейности „Веселите танцьори“.
За финал на тържеството, ученици, учители, служители на училището, родители и жители на селото танцуваха българско хоро под звуците на „Празнична сюита“ в изпълнение на оркестър за българска народна музика на Националното радио.

Страници: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>