Делегация от СУ ”Св. Паисий Хилендарски” с. Микрево на посещение училище „Mazeikiai Ventos progymnasium”в град Мажейкей, Литва.

На четвъртия ден всички участници в проекта посетиха град Клайпеда. Учениците посетиха фабриката за  шоколад Roschen, където имаха практическо занимание. Учителите посетиха университета в Клайпеда.Програмата продължи с посещения на делфинариума, аквариума и морския музей. След като обядваха, всички участници в проекта посетиха увеселителен парк DinoPark.

На петия ден беше сглобена книгата с легендите. Учениците рисуваха митични създания и съвместно с учителите направиха описания на рисунките за легендите. По-късно беше направена оценка на срещата. Всички участници получиха своите сертификати. Програмата продължи с международна фиеста Geguzine, по време на която учители и ученици от училището в Литва представиха традиционни песни и игри. След това всички участници в проекта посетиха град Шяуляй, и хълма с кръстовете – уникално свято място, което се посещава от хора от цял свят.

На шестия ден участниците в срещата по проекта от България отпътуваха за София, като по време на престоя във Виена направихме фото-пауза в стария град.

Благодарим на нашите ученици и учители, които достойно представиха и нашето училище в Литва!

Проект № 2017-1-PL01-KA219-038748_3 е финансиран по програма „Еразъм +“ и публикацията отразява само личните виждания на авторите и участниците. Европейската Комисия и Програма „Еразъм +“ не носят отговорност за съдържанието на публикацията, както и за използването на съдържащата се в нея информация.

Страници: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>