„95 – години Средно училище „Св. Паисий Хилендарски” с. Микрево – наследник и продължител на традиции”

На 1-ви ноември се състоя празничен концерт, по случай 95 години училище в  с. Микрево и празника на народните будители, на който присъстваха – зам. кмета на общината г-жа Петя Тасева, г-жа Златка Яневска – председател на общински съвет Струмяни, г-н Ивайло Златанов – началник на РУО гр. Благоевград, директори на училища от област Благоевград, бивши директори и учители.

Училището е с дълга история, с истински традиции и огнище на просвещение и родолюбие, дало на хиляди свои възпитаници стремеж към знанието, опора и вяра в собствените сили. 95 години училището е място, което кипи от детски глъч и учителски ентусиазъм.

  95 години – знание, възпитание и духовност.

В своето приветствие пред гости и родители г-жа Велкова сподели, че тя и нейните колеги усещат училището като светилник и институция в трите вида историческо време- минало, настояще и бъдеще, защото всяко едно поколение остава в темелите и въздуха на училището по нещо от себе си.

   В ден като този съвременните будители с гордост споделят, че голямата вселена училище Паисий Хилендарски с. Микрево продължава да изпълнява с неотслабващ възрожденски дух и будителско дръзновение основната си задача-носейки високо и гордо факела на българското образователно дело.

 На празника бяха наградени отличили се през годините учители и млади учители- новатори в училището .

За  будител на годината, за достойния й труд на дългогодишен учител и истински будител, бе наградена с грамота и предметна награда г-жа София Пенева –старши учител в начален етап.

За неимоверния труд, изключителен ентусиазъм в работата  си и постигнати добри резултати  с учениците ръководството на училището награди с грамота и предметна награда г-жа Людмила Маникатова-  ст. учител в ГЦОУД.

С почетна грамота бе наградена като учител – новатор г-жа Анита Митрева.

Почетни грамоти получиха  и г-жа Весела Тасева и г-ца Елисавета Кирянска за приноса им в извънкласната дейност и работа с учениците.

Г-жа Елена Митрева и г-н Йордан Димитров бяха наградени от ръководството на училището за приноса им в развитието на образователното дело  като дългогодишни  заместник директори на училището.

 Много събития, предхождащи празничния ден отбеляза училището седмица по рано – спортно състезание”Бързи, смели сръчни”, училищен крос, спортни игри по футбол и баскетбол, като победителите в тях бяха наградени с много предметни награди и грамоти. 

Вижте моменти от събитията:

95 години Средно училище „Св.Паисий Хилендарски” с. Микрево

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>