Транснационална среща в Анкара, Турция по Проект ”Връзки между различните учебни предмети: Ние се справихме”

ИНФОРМАЦИЯ

от Транснационална срещав Анкара, Турция по Проект Връзки между различните учебни предмети: Ние се справихме 2019-1-LT01-KA229-060770_3 от 16.02.до 22.02.2020г.

Място:

Участващи партньори:

Klaipedos Vites Progimnazija, Klaipeda - Литва 

AKG?L ULUSOY ?LKOKULU, Ankara - Турция 

?coala Gimnazial? Special? Nr 4., Bucharest - Румъния 

1o Dimotiko Sxoleio Skalas Oropou kai Neon Palation – Гърция

Secondary School Sv. Paisiy Hilendarski – България

В периода от 16.02.2020г. до 22.02.2020г. посетихме училището ULUSOY ?LKOKULU, Ankara – Турция, където бяхме посрещнати от домакините с изключително интересна музикално, театрална програма представена от учениците домакини.

Последваха презентации и представяне на образователната система на Турция, среща и обмяна на информация от координатора на проекта – „Какво свършихме до сега по проекта” / съвместна работа на присъстващите директори и координаторите по проекта/. Представени бяха три интегрирани урока от страна на училището домакин.

Проведени бяха семинар, тур на Анкара и посещение на – музей на основателя на Турската Република , посещение на музея на Анадолската цивилизация, посещение на музея Рахми Коч, замъка „Анкара” , посещение на Стария град, посещение на Етнографски музей.

Посетихме и град Ескишехир и забележителностите му, а на също така проведен бе интегриран урок на ангийски език от българските учители г-н Петър Христов и г-жа Снежана Ташева с ученици от училището домакин в начален етап.

По време на посещението бе обсъдена и планирана следващата мобилност в Гърция .

Директорите и координаторите планирахме съвместно партньорските дейности.  Представяхме и обсъждахме резултатите от дейностите по проекта. След което съгласувахме дейностите и стъпките относно предстоящата работа по проекта.

Всички партньори се срещнахме с представители на училищната общност в AKG?L ULUSOY ?LKOKULU, Ankara . Като делегати посетихме часовете и усетихме културното разнообразие на страната домакин. На учителите беше дадена възможност да обогатят техните практически и теоретични познания относно различни методи на преподаване и планиране на дейности в учебните часове.

   Координаторите се изказаха за положителното влияние на дейностите по проекта върху ученици, учители и заинтересовани страни. Запознаха ни с подготовката и планирането на следващата среща за обучение, учене и преподаване в Гърция и учителите от България имахме възможност да представим с ученици от училището домакин интегриран урок като добра педагогическа практика на английски език. Освен това представените добри практики – интегрирани уроци от училището домакин ни обогатиха с нови идеи и модели за работа с учениците.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>