Слово на г-жа Лиляна Велкова – директор на СУ “Св. Паисий Хилендарски”, с. Микрево при октриване на новата учебна година

УВАЖАЕМИ ГОСТИ ,  УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Приемете моите сърдечни поздравления по случай 15 септември – първият учебен ден. На прага сме на нова учебна година, която крие нови знания, емоционални мигове, но и предизвикателства, диктувани от динамичния свят, в който живеем. Една традиция обаче остава непроменена през годините – да отбелязваме с почит и преклонение празника на знанията, на духовното огнище на българина – училището.

Изминалата учебна година безспорно бе изпълнена с трудности, провокирани от пандемията от COVID-19.

Гордея се, че училището показва гъвкавост, иновативност и висок професионализъм при реализирането на обучението от разстояние.   Резултатите постигнати в учебната дейност с голяма част от учениците са благодарение на силния екип: учители, родители и ученици.

Изключително важно е и през новата учебна година в училищата да се спазват противоепидемичните мерки, за да бъдат всички в безопасност, а родителите спокойно да изпращат децата си обратно в класните стаи.

СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

продължавайте да закриляте нашите деца с грижите си и да ги превръщате в отговорни личности със знанията, които им давате всеки ден! Вашата професия е призвание и носете силата на съвременния будител в сърцето си. Бъдете здрави и се грижете за учениците си- богатството на нашето общество . Нека заедно се преборим с всички възникващи препятствия и да получим заслужено удовлетворение от добре свършената работа!

 

СКЪПИ първокласници ,

предстоят Ви срещи с новите ви учители, нови запознанства. Но най-вече Ви очаква докосването до безкрайния свят на знанието, което ще Ви води през целия житейски път. Не се страхувайте от неизвестното, а бъдете любопитни, мотивирани, задавайте въпроси и търсете винаги доброто в света около вас.

Най-вълнуващ днес е денят за вас. Запазете радостния трепет и занапред, винаги, когато прекрачвате училищния праг.

Бъдете търсещи, откриващи и неспиращи в стремежа си да се образовате и развивате.

Пазете се и бъдете добри един към друг, помагайте си в трудности!

 

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

бъдете неуморната подкрепа, от която децата ви имат нужда .

Знаем, че не ви е лесно , но вие сте част от процеса , част от училището , част от образованието на бъдещето ни . Без вас и на учениците, и на учителите ще им бъде много трудно да се справят с предизвикателствата на днешното време.

Без Вашата подкрепа българското училище няма как да върви напред и да устоява на трудностите. Във Ваше лице намираме всеотдайни партньори и най-вече приятели.

 

На добър час и бог да е с нас!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>