Работна среща в Литва по изпълнение на заложените дейности по проект „ Ние се справихме“ № 2019-1-LT01-KA229-060770_3 по програма „Еразъм +“

nie se spravihme

Проект „Ние се справихме

2019-1-LT01-KA229-060770_3

 Информация за проведената работна среща в Литва

 

В периода от 29.05.2022г. до 04.06.2022г. се състоя работна среща в Литва, гр. Клайпеда, която бе заключителна по изпълнение на заложените дейности по проект „ Ние се справихме“ № 2019-1-LT01-KA229-060770_3 по програма „Еразъм +“.

На тази среща се включиха екип учители от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Микрево, екипи от Литва, България, Румъния, Турция, Гърция, които участваха активно в заложените мероприятия от програмата, предоставена от любезните домакини от Литва.

Българският екип, включващ преподавателите Петър Христов, Елисавета Кирянска, Весела Тасева и Александър Щърбев, пристигна в столицата Вилнюс на 30 май като имаше възможността да се запознае с историята и забелижителностите на този красив град.

На 31 май, гостите бяха официално посрещнати и приветствани с „Добре дошли“ в училище „Vites Progimnazija“, като за случая учениците от училището представиха богата и интересна програма свързана с техните бит и традиции. Денят продължи с разглеждане на училището, посещения в кабинетите и часове на част от преподавателите, а следобеда бе отделен за официална среща кмета на Клайпеда, който запозна гостите с икономиката на района, образователната политика на държавата и историята на Балтика.

На 01.06 дейностите по проекта продължиха с практически занимания между екипите. Паралелно с това занимание се проведе и среща между координаторите от всички екипи по проекта. В тази заключителна част бяха обсъдени, какви резултати са постигнати чрез включването в проекта, възможностите за информиране и разпространение на тези резултати, както и дейностите по изготвянето на финалния отчет.

Страници: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>