16 ноември – Международен ден на толерантността

Днес, в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Микрево по повод 16-ти ноември – Международен ден на толерантността, ученици от Ученическия парламент, съвместно с ученици със специални образователни потребности в нашето училище, изработиха табло, брошури и послания, свързани с толерантността, различията, приемането и уважението на другите, независимо от техните индивидуални особености. Те посетиха ученици от 2-ри до 5- ти клас, като ги запознаха с темата на днешния ден, отправиха призив за проява на емпатия и разбиране, добро отношение и повече човечност.

Екипът от посланици на толерантността се разположиха във фоайето на училището, където бяха раздадени информационни материали по този повод и за учениците от по-горните класове.

Всички ученици и учители от училището имаха възможност да окачат своето послание на „Дървото на толерантността“ и по този начин да оставят малка частичка от себе си в пъстрата, есенна корона на дървото.

На този ден също бе представена и презентация, която да насочи вниманието на учениците към ценностите и човешките добродетели, за това какво означава толерантно отношение и защо е важно да проявяваме такова.

В унисон с днешния ден учениците от II „а“ клас проведоха в двора на училището урок по родинознание на тема „Правилата на улицата“. Напътствани от класния ръководител, учениците активно се включиха в инициативата. Специално изграденият умален модел на пътната обстановка, оборудван с пътни знаци и пътна маркировка, им позволи да демонстрират и надградят своите познания за правилата на движение. Освен това те показаха нагледно какво означава толерантността на пътя и колко е важна тя за всички участници в движението, особено за най-малките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>