„Да възстановим мостовете между нас“

Послучай Ромската Нова година – Василица учениците от СУ „Св.Паисий Хилендарски“ с. Микрево се включиха в отбелязването й с много пъстри и интересни събития под мотото „Да възстановим мостовете между нас“.

Кампанията бе организирана с активното участие на Ученическия парламент към училището и под ръководството на педагогическия съветник, класни ръководители и образователния медиатор като част от голямото семейство на Амалипе и като участник в проекта „Всеки ученик е отличник“.

В деня преди празника в стола на училището ученици и родители , членове на родителския клуб и образователния медиатор приготвиха баница и украсяваха различни кулинарни изделия за празника, а преди това учениците от заниманията по интереси „Сръчни ръчички“ изработиха сурвачки, за да сурвакат директора на училището, кмета на с.Микрево, кмета на община Струмяни и свои близки.

В деня на празника една част от учениците се включиха в сурвакането и посетиха кметство Микрево и общинска администрация Струмяни, като им разказаха за празника, поздравиха с песента „О, Василий да е“ и „Чудно горско цвете“, както и стихотворението обич в изпълнение на ученичка от 4. „а“клас.

В специално украсена за празника зала в училището пък над 50 ученици участваха със свои изпълнения на организирания от учителите в училище празник и се веселиха заедно всички. Учениците пък от 4.а клас посрещнаха в класната си стая и дядо Мраз и заедно празнуваха Василица, като получиха подаръци и разказаха на своите съученици кой е Банго Васил и как семействата им празнуват Нова година.

Гости на празника в училището бяха директорът г-жа Велкова, учители, членове на обществения съвет, членове на родителския клуб и ученици.

Празникът завърши с разчупване на питки и почерпка за всички участници и присъстващи на събитието. Така включвайки се с разнообразните и интересни събития в училище, строим не само мостове по между си, но и създаваме много силни приятелски връзки помежду ни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>