Посещение в Италия по проект „Ние се забавляваме”

ERAZYMBG_1ERAZYMBG_2

Информация за посещението в Италия по проект № 2019-1-IT02-KA229-062153 „Ние се забавляваме”  по програма ЕРАЗЪМ + В периода от 17.11.2019  до 23.11. 2019 екип от СУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Микрево посети училище “Francesco Crispi”, град Рагуза, Италия за участие в работна среща по проект № 2019-1-IT02-KA229-062153 „Ние се забавляваме”. В екипа от България участваха Юлия Янева – заместник директор УД, Божидар Харисков – координатор на проекта и Мария Паскова – педагогически съветник и член на екипа. Официалното откриване на срещата се проведе в залата в училището, където бяхме приветствани от координатора Antonia Belluardo и от директора на училището Maria Grazia Carf?. Програмата продължи с представяне на учителите от училищата-партньори, а координаторите от всички училища от Италия, България, Турция, Полша, Румъния показаха презентации за училището, образователната система и населеното място. По-късно делегацията бе посрещната от кмета на град Рагуза в общината, а на следващият ден и от областния управител на Рагуза. През следващите дни бяха проведени работни срещи по проекта и посетени различни архитектурни обекти. На срещите бяха представени дигиталните платформи, които ще се ползват в работата по проекта – „Kahoot”, вариант на уебсайт на проекта, разпределени бяха задачите и отговорностите на всички участници в проекта, обсъдиха се идеи и правила за управлението на проекта. Следобедите домакините ни показаха различни исторически обекти, като стария град Ragusa Ibla и разгледахме обекти, които са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Таормина – амфитеатър от периода, когато градът е бил завладян от гърците. Таормина е един от най-известните архитектурни обекти на остров Сицилия с излаз на Йонийско море и в близост до вулкана Етна. Град Ното – столицата на Барока. По време на цялата среща партньорите по проекта успяха да споделят своя опит, да подобрят английския си език, да си сътрудничат и да опознаят културата на друга държава.

Блоговете на проекта:

https://befunnybg.blogspot.com/

https://wehavefuntogether.blogspot.com/


Проект № 2019-1-IT02-KA229-062153_4 е финансиран по програма „Еразъм +“ и публикацията отразява само личните виждания на авторите и участниците. Европейската Комисия и Програма „Еразъм +“ не носят отговорност за съдържанието на публикацията, както и за използването на съдържащата се в нея информация.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>