Събития по повод националната кампания „Имам една мечта: да учим и живеем заедно“

По повод 8 април – Международния ден на ромите, ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“   се включиха в  Националната  кампания „Имам една мечта: да учим и живеем заедно“, посветена на този ден. Кампанията се организира в рамките на мрежата училища „Всеки ученик ще бъде отличник“ и Мрежата на образователните медиатори, администрирана от Център Амалипе. В училището  бяха  организирани  събития за да се отбележи международния ден на ромите. Почитане на паметта на загиналите в Холокоста роми чрез полагането на цветя и хвърлянето им в течаща вода.

Учениците от VII  „б“ клас изготвиха   табло/ постер/ с материали с информация за Холокоста и загиналите по време на Холокоста роми; информация за ромите в България, ромската култура и др. В часовете по Занимания по интереси учениците изгледаха филма за Холокоста и жертвите от ромската общност. Изготвена беше брошура за ромския празник, която учениците разпространиха в различни организации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>